Anne-Maries reseberättelse från Kap Verde – 2016

Anne-Maries reseberättelse från Kap Verde – 2016

 

Hur reste du? Med resebolag eller på egen hand?

Vårt resesällskap bestod i 2 par och vi reste med TUI från CPH via Teneriffa till BoaVista

 

  • Vart reste du? Vilken stad, hotell?

Vårt resmål var Santa Monica och hotellanläggning Touareg´s vuxenavdelning.

 

  • Hur länge var du där?

Vi var där en vecka medan våra vänner stannade två veckor.

 

  • Vilken månad?

Nyss hemkomna så det var november månad.

 

  • Vad var det bästa med din resa till Kap Verde?

Att ha stillat nyfikenheten på Kap Verde.

 

  • Vad var det sämsta med din resa till Kap Verde?

Att det egentligen inte fanns någonting utanför dörrarna, bara ”stepp”. Vi var i ”staden” Sal Rei i privat regi för att få en glimt av hur befolkningen lever, 32km bort på riktigt skrangliga vägar, dock de närmsta km från hotellet var asfalterade. Det fanns absolut ingenting mellan hotellet och området intill flygplatsen och fram till Sal Rei.

 

  • Skulle du vilja åka dit igen?

Nej.

 

  • Ditt bästa tips för den som planerar att åka till Kap Verde första gången?

Åker du till Santa Monica (underbar strand) så finns det ingenting att göra förutom att äta o dricka och lata sig i solstolarna. Röd flagg hela veckan, vilket tydligen är ganska vanligt. Ta med reselektyr o korsord och ett paraply. Vi lyckades med bedriften att beta av 3½ av de få regndagarna man har här. Ett gott råd: börja med en vecka och res dit igen om det faller dig i smaken. Tänk på att solen är mycket stark.

Se till att ha med dig allt du behöver hemifrån, för det finns absolut ingenting att inhandla på hotellområdet. Endast dyra kepsar och dyrt skräp. Inget apotek t ex.

 

Hotellet var en fin anläggning med trevlig och hjälpsam personal, dock alldeles för stort i vårt smak. Flera i personalen trevligare än andra. Smakfull planering och lösning av poolområdena. Fick aldrig kläm på om någon nationalitet var mer representerad än annan. Bra och vällagad mat.

Du klarar dig med € och behöver inte växla.

Sköldpaddorna finns att uppleva även efter oktober, men du behöver resa med någon som kan det där. Vanligtvis finns de representerade med sin info någon kväll på hotellet.

Till det negativa är tiggeriet efter dricks. Tydligen är personalen underbetald och hotellet förväntar sig att de får tillskottet av turisterna.

Varning för ”flocken” som möter dig om du tar en tur till Sal Rei.  De följer med och erbjuder sig att visa dig vägen till bl a  ”fiskmarknaden”, som består av ett skitigt stället där ett par personer rensar fisk och kött på samma bräda. För detta blev ett par  avkrävda motsvarande Sek 400,-.

Hälsningar

Anne-Marie

 

<<Tillbaka