Att göra

Att göra

 

Vad kan man göra och uppleva på Kap Verde nu då? Ja, när du tröttnar på strandlivet finns det faktiskt en hel del att göra. Det som skiljer Kap Verde från de mer klassiska turistresmålen är ju att du kommer närmare lokalbefolkningen här, du har inte de stora uppbyggda turistgatorna på samma vis. Här har du alltså en chans att uppleva lite mer “riktigt” liv på nära håll.

 

Cykla

Hyr en cykel och upplev byarna på nära håll. Att cykla runt i stadens smala gator gör att du får se butiker, hus och restauranger som du inte skulle hittat annars. Gatorna är bybornas samlingsplats där barnen leker och de vuxna samlas för diskussion och gemenskap.

Eller packa med lite matsäck och cykla ut på landsvägarna för att skåda landsskapet och stränderna på håll.

En cykel hyr du för ca 10-15 euro/dag.

 

Analblekning.nu

 

Fiska

Fiske är en stor näring och tradition på Kap Verde. Vid fiskebryggorna kan du se när fiskarna kommer in med dagsfångsten på förmiddagarna.

Här finns möjlighet att följa med på fisketurer. Det finns anordnade fisketurer i olika längder att välja på. Reser du med ett resebolag kontaktar du dem för alla detaljer.

Vill du fiska på egen hand letar du upp en lugn brygga eller stenröse att sitta på. Bottenmete som man kastar ut och låter ligga på botten brukar fungera bra, flötmete går också men det kan vara svårt att se flötet på grund av de ofta så stora vågorna.

 

Analblekning.nu

 

Surfa

Gillar du att surfa har du kommit rätt! Kap Verde är ett surfparadis tack vare de konstanta vågorna och fina stränderna. Både på Sal och Boavista finns flera surfcentra som lånar ut utrustning och håller med utbildning.

Sal erbjuder några av världens bästa surfställen och besöks ofta av elitsurfare.

 

Dyka

För dig som vill dyka gäller samma sak här. Det finns flertalet ställen både på Sal och Boavista som hyr ut dykutrustning. Det finns nybörjarkurser för dig som vill lära dig från början, och turer för dig som redan har dykcertifikat. Hör efter med din researrangör, de brukar ha samarbeten med olika dykcenter eller kan rekomendera några de vet är duktiga.

 

Vandra

För dig som vill vandra på Kap Verde finns förstås mycket att se. Här finns möjlighet att hyra en lokal guide för att göra vandringen intressantare. Hör med ditt hotell eller resebolag, de känner garanterat till vart du får tag i en bra guide.

 

Huvudstaden Espargos

Ta en tur till Sals huvudstad Espargos och upplev lokalbefolkning och traditioner på riktigt nära håll. Passa på att ta bussen hit, de har dock ingen tidtabell utan kör när tillräckligt många passagerare är ombord. Bussen kostar ca 1 euro oavsett hur långt du har till Espargos. Taxi går också bra att åka, de har dock ingen taxameter så fråga hur mycket det kostar innan ni väljer att åka.

 

Flyg till de andra öarna

Det går inrikesflyg till de andra Kap Verdiska öarna för den som vill se sig omkring lite mer. Resebolagen brukar ha samarbeten så att du kan boka genom dem. Det brukar också vara ordnat så att en lokal guide visar runt på öarna.

 

Praia de Santa Maria

Praia de Santa Maria är Sals finaste strand. Med sina 8 km vit sand finns här något för alla, oavsett om du vill ligga och lata dig eller ha en aktiv stranddag. Flertalet restauranger och strandbarer finns också här. Stranden ligger på Sals sydkust.

 

Rundturer:

Det finns guidade turer att se mycket på när du är på Kap Verde. Det finns guider som tills fots berättar om ett specifikt ämne/objekt, och så finns det guidade rundturer med bil/jeep om man vill se hela ön man besöker.
Priserna är väldigt varierande beroende på vilken rundtur man väljer, men kan absolut vara värt att uppleva.

skeppsvrak utanför santa maria sal

Längst med stränderna på Kap Verde ligger många skeppsvrak och rostar sönder. Skeppen har gått på grund, men de får ligga kvar och har blivit ett paradis för dykare runt Kap Verde.
Skeppen är både fascinerande och lite skrämmande..