Med barn

Med barn

 

Åka till Kap Verde med barn? Självklart säger vi!

Vill man åka till något större All inclusivehotell väljer man med fördel ön Boavista som har flest sådana att välja på. Hit åker man med barnen om man söker lugn och ro, hellre än fart och fläkt.

På ön Sal hittar du också många All inclusivehotell, men här finns även många mindre och mysiga familjehotell. På sal är utbudet av affärer och restauranger större om barnen föredrar lite shopping emellanåt 🙂

 

Här följer en liten checklista som kan vara värd att läsa igenom om du tänkt resa till Kap Verde med barnen:

 

  • Ta med egna blöjor och barnmat till de små om du har möjlighet. Det finns att köpa, men till hutlösa priser och tveksam kvalitét.

 

  • packa ner ett litet reseapotek med de viktigaste sakerna ditt barn kan behöva. Tex smärtstillande, salva, plåster etc. Dessa saker finns också att köpa på vissa ställen, men utbudet kan vara mycket begränsat.

 

  • Tänk på att vågorna ofta är höga tack vare vindarna. Titta på flaggkoderna vid stränderna, och var nära barnen.

 

  • Har ni tänkt ta med barnvagnen? Räkna med att framkomligheten kan vara svårare än ni tänkt. Utanför hotellområdena är det ofta gropigt och sandigt, och mycket kullerstensvägar. Ju större hjul på vagnen desto enklare för er. Bärsele kan vara guld värt om ni har små barn.

 

  • Kapverdierna är mycket gästvänliga och sociala. Det är lätt att få kontakt med den lokala befolkningen och personal. De kommer gärna fram och hälsar på ert barn, och på stranden brukar det inte vara något problem för barnen att hitta en kompis.

 

  • Visst finns det barnvänliga hotell! De stora resebolagen har flera större hotell att välja på med vattenrutschkanor eller sk vattenland, även om utbudet inte är lika stort på Kap Verde än som på de klassiska charterresmålen.

 

  • Att resa med barn till Kap Verde är verkligen något vi rekomenderar. Eftersom Kap Verde inte är så turistexploaterat ännu finns här möjlighet att uppleva landet och traditionerna på närmare håll än vad man brukar kunna. Det kan verkligen bli en upplevelse för livet! Men visst, det finns inte lika mycket bekvämligheter här som på de klassiska charterresmålen, men med lite planering är det inga problem.

 

Analblekning.nu